INFO@ALLES-IS-CHI.NL

BEL MET ALLES-IS-CHI: 06 276 146 83

Over Alles-is-Chi

Alles-is-Chi

Alles-is-Chi - spreek uit Alles is 'Tsjie' - is op 1 juli 2021 opgericht. Mijn bedrijf biedt mij de mogelijkheid me volledig met Chi - levensenergie bezig te houden.

Aangesloten bij Zhigong Institute Europe

Aangesloten bij Zhigong Institute Europe

Gecertificeerd Level II docent bij Qing-Bai en in opleiding voor Level III

Waarom Alles-is-Chi

Van kleins af aan heb ik ervaren dat er meer tussen hemel en aarde is dan alleen dat, wat je kan zien en beetpakken. Ik ben uiterst gevoelig en heb in mijn leven veel meegemaakt - mooie dingen en dingen die me uit balans trokken. Zhineng Qigong brengt balans, ontspanning en verbinding met de wereld om mij heen - én met mijn lichaam- .

Ik voel me emotioneel stabieler, fysiek soepeler en sterker, ik ervaar meer rust én plezier en dat gun ik iedereen! Dat is - in een notedop - mijn drijfveer voor de lessen en iedereen is welkom bij mijn lessen.

Na twee intensieve jaren ben ik gecertificeerd Zhineng Qigong level II docent. Ik ga verder met de opleiding tot level 3 docent, het hoogst haalbare in Nederland. Daarnaast ontwikkel ik mij verder als Qigong Healer en als Zhineng Qigong Therapeut.

"Ik ontmoet graag andere mensen. En ik kijk graag met je mee hoe Zhineng Qigong voor jou kan werken."

Wienke Konink

Zhineng Qigong voor een goed doel - Alpe d'Huzes -


De lessen

De bewegingen die we uitvoeren zijn door iedereen mee te doen. Ongeacht je fysieke conditie, kracht, leeftijd of ziekte. Er is binnen de beoefening altijd een alternatief te vinden, mocht het 'meedoen' om wat voor reden dan ook te zwaar voor je zijn. Het uitgangspunt is, dat je zelf de grenzen van je lichaam herkent en ze respecteert.

Jouw uitdaging kan ook op het mentale of emotionele vlak liggen dus ook voor fitte en sportieve mensen valt er veel te 'halen' uit Zhineng Qigong.


Jij leert van mij, ik leer van jou

Wienke: 'Het mooie aan docent zijn, is dat je het meest leert van je leerlingen. 'Heel vroeger' gaf ik o.a. telextyp-les. Later als Reiki master teacher heb ik meerdere mensen opgeleid in diverse niveaus van Reiki - ook Reiki masters. Het tweede deel van het woord Reiki, 'ki' , is hetzelfde als Qi en Chi. Mensen leren werken met levensenergie heeft mij een bewuster, liefdevoller en begripvoller persoon gemaakt. In de lessen is respect, oprechtheid en integer zijn belangrijk. Met alle deelnemers samen zorgen wij voor een veilige en prettige leer-omgeving.


Hun Yuan Ling Tong

Dit Chinese zinnetje betekent: 'de gedachte is al gemanifesteerd' en is een veel gehoord gezegde onder Zhineng Qigongers over de hele wereld.

Het manifesteren van een gedachte is één van de componenten van Qigong. Als je dat principe begrijpt, is jouw dagelijkse gong - letterlijk werk - iets waar je naar uitkijkt, een bewust rustpunt in je dag. Het wordt jouw Qigong lifestyle.

Naar binnen gerichte blik

Bij de beoefening van Zhineng Qigong keren we onze blik naar binnen. Door het hele lichaam ontspannen te bewegen, beweegt de Qi vrij door het lichaam en kan je dat proces makkelijker bewust ervaren. Door onze 'mindset' tijdens de beoefening, keren we onze aandacht naar binnen. De naarbinnen gekeerde blik geeft - in mijn ervaring - ook rust na de beoefening. Het is dus een lange-termijn effect van Qigong

Wekelijkse les en dagelijkse beoefening

De lessen die ik geef kan je wekelijks meedoen. Daarnaast kan je wekelijks meedoen met Qigong in de buitenlucht. De oefeningen die je in de wekelijkse lessen leert, kan je thuis dagelijks beoefenen. Dan heeft het meer effect. Je zult profiteren van de effecten op je gezondheid, focus en emotionele balans.


Persoonlijk

Mijn naam is Wienke Konink, ik woon met mijn gezin sinds 2006 in Leusden.

Ik loop graag met onze hond, ik dans graag en vind het heerlijk om dagelijks Qigong te doen.

De jaren 'voor Qigong' had ik met verschillende medische uitdagingen te maken waardoor ik niet meer kon lopen. Het grootste deel van mijn herstel dank ik aan de dagelijkse beoefening van Zhineng Qigong. Ik deed de docentenopleiding bij de Academie voor Chinese Geneeskunde Qing-Bai en ben echt verrast over de gevolgen voor mij.

Fysiek ben ik hersteld, emotioneel ben ik stabieler en ik kan mij langer concentreren. En ik ben les gaan geven in Zhineng Qigong. Dat mag je een transformatie kunnen noemen.

Vanaf jonge leeftijd weet ik dat er meer tussen hemel en aarde is. Die hooggevoeligheid heb ik lang onderdrukt – ik werd vaak niet geloofd en voor ‘fantast’ uitgemaakt. In 1998 heb ik Reiki leren toepassen en daarmee opende ik een weg naar mijn verdere zeg maar spirituele ontwikkeling. Ik kan wel zeggen dat ik een aardig ontwikkeld zesde zintuig heb. Wat eerst een obstakel was, kan ik nu juist goed inzetten om anderen helpen.

Sinds ik Zhineng Qigong beoefen ben ik steviger verbonden met mezelf, de aarde en de mensen om mij heen. Het lukt mij nu om dingen ‘los te laten’. Dat was voorheen bijna onmogelijk. Ik had geen idee hoe dat moest, maar... met Zhineng Qigong leerde ik dat vanzelf.

Wat Zhineng Qigong zo geweldig maakt, is de combinatie van beweging en met aandacht in het lichaam aanwezig zijn. Mijn enthousiasme en kennis daarover deel ik graag met anderen. Ik geef met veel plezier lessen, binnen en buiten.

Ik ontmoet graag andere mensen en kijk graag met je mee hoe Zhineng Qigong voor jou kan werken. Zhineng Qigong brengt iedereen iets anders, omdat iedereen verschillend is en op een andere manier met zichzelf en de wereld omgaat.

Ik wens iedereen de positieve effecten toe van dagelijkse beoefening van Zhineng Qigong.