INFO@ALLES-IS-CHI.NL

BEL MET ALLES-IS-CHI: 06 276 146 83

Over Alles-is-Chi

Alles-is-Chi

Alles-is-Chi - spreek uit Alles is 'Tsjie' - is op 1 juli 2021 opgericht door Wienke Konink. Mijn bedrijf biedt mij de mogelijkheid me volledig met Chi - levensenergie bezig te houden. Van kleins af aan heb ik ervaren dat er meer tussen hemel en aarde is dan alleen dat, wat je kan zien en beetpakken. Ik ben een uiterst gevoelige vrouw en heb het één en ander meegmaakt in mijn leven. Zhineng Qigong brengt ontspanning en plezier. Ik ben emotioneel stabieler, heb meer rust in mijn gedachten en ik voel me meer verbonden met de wereld om mij heen.

Zhineng Qigong voor een goed doel - Alpe d'Huzes -

"Ik ontmoet graag andere mensen. En ik kijk graag met je mee hoe Zhineng Qigong voor jou kan werken." - Wienke -

Level I docent

Sinds 2021 gecertificeerd Level I Zhineng Qigong docent bij de Academie voor Chinese geneeskunde, Qing-Bai. Aansluitend ben ik in opleiding voor Level II docent. Ik heb de ambitie om Level III docent te worden en daarnaast de opleiding te volgen voor Qigong Healer bij Zhiging Europe.


De lessen

De bewegingen die we uitvoeren zijn door iedereen mee te doen. Ongeacht je fysieke conditie, kracht, leeftijd of ziekte. Er is binnen de beoefening altijd een alternatief te vinden, mocht het 'meedoen' om wat voor reden dan ook te zwaar voor je zijn. Het uitgangspunt is wel, dat je zelf de grenzen van je lichaam herkent en ze respecteert. Jouw uitdaging kan ook op het mentale of emotionele vlak liggen en ook voor sportieve mensen valt er veel te 'halen' uit Zhineng Qigong.


Jij leert van mij, ik leer van jou

Wienke: 'Het mooie aan docent zijn, is dat je het meest leert van je leerlingen. 'Heel vroeger' gaf ik o.a. telextyp-les. Later als Reiki master teacher heb ik meerdere mensen opgeleid in diverse niveaus van Reiki - ook Reiki masters. Het tweede deel van het woord Reiki, 'ki' , is hetzelfde als Qi en Chi. Mensen leren werken met levensenergie heeft mij een bewuster, liefdevoller en begripvoller persoon gemaakt. In de lessen is respect, oprechtheid en integer zijn belangrijk. Met alle deelnemers samen zorgen wij voor een veilige en prettige leer-omgeving.


Hun Yuan Ling Tong

Dit Chinese zinnetje betekent: 'de gedachte is al gemanifesteerd' en is een veel gehoord gezegde onder Zhineng Qigongers over de hele wereld.

Het manifesteren van een gedachte is één van de componenten van Qigong. Als je dat principe begrijpt, is jouw dagelijkse gong - letterlijk werk - iets waar je naar uitkijkt, een bewust rustpunt in je dag. Het wordt jouw Qigong lifestyle.

afbeelding: Pinterest

Naar binnen gerichte blik

Bij de beoefening van Zhineng Qigong keren we onze blik naar binnen. Door het hele lichaam ontspannen te bewegen, beweegt de Qi vrij door het lichaam en kan je dat proces makkelijker bewust ervaren. Door onze 'mindset' tijdens de beoefening, keren we onze aandacht naar binnen. De naarbinnen gekeerde blik geeft - in mijn ervaring - ook rust na de beoefening. Het is dus een lange-termijn effect van Qigong

Wekelijkse les en dagelijkse beoefening

De lessen die ik geef kan je wekelijks meedoen. Daarnaast wil ik een wekelijks 'meedoe-oefenmoment' organiseren in de buitenlucht. De oefeningen die je in de wekelijkse lessen leert, kan je thuis dagelijks beoefenen. Dan heeft het meer effect. Je zult profiteren van de effecten op je gezondheid, focus en emotionele balans.


Persoonlijk

Mijn naam is Wienke Konink, ik woon met mijn gezin sinds 2006 in Leusden.

Ik liep graag met de hond, ik danste graag en ik vond het heerlijk om yoga te doen. De afgelopen jaren kreeg ik met verschillende medische uitdagingen te maken waardoor dat allemaal niet meer kon. Het grootste deel van mijn herstel dank ik aan de dagelijkse beoefening van Zhineng Qigong. Ik deed de docentenopleiding bij de Academie voor Chinese Geneeskunde Qing-Bai en ben echt verrast over de gevolgen voor mij.

Fysiek ben ik nu bijna hersteld, emotioneel ben ik stabieler geworden en ik kan mij langer concentreren. En ik ben natuurlijk docent Zhineng Qigong geworden. Dat zou je een transformatie kunnen noemen.

Vanaf jonge leeftijd weet ik dat er meer tussen hemel en aarde is dan dat wat de meeste mensen kunnen zien of beetpakken. Die hooggevoeligheid heb ik lang willen onderdrukken – ik werd nooit geloofd en voor ‘fantast’ uitgemaakt, maar het laat zich niet onderdrukken. In 1998 heb ik Reiki leren toepassen en daarmee gebeurde wonderlijke dingen – in de zin dat ik overleden mensen zag die bij de persoon op de behandeltafel hoorden -, of ingrijpende gebeurtenissen zag uit iemands leven. Dit vond ik best spannend, maar sinds mijn cursussen mediumschap, zowel in Nederland als in Engeland – in 2014 - , kreeg het meer ruimte in mijn leven. Ik kan nu rustig zeggen dat ik een aardig ontwikkeld zesde zintuig heb – dat ik helderwetend ben.

Sinds ik Zhineng Qigong beoefen ben ik steviger verbonden met mezelf, de aarde en de mensen om mij heen. Het lukt veel beter om dingen ‘los te laten’. Deze dingen waren voorheen bijna onmogelijk. Ik had geen idee hoe dat moest en ik ben er zeker 20 jaar naar op zoek geweest.

Wat Zhineng Qigong voor mij zo geweldig maakt, is de combinatie van beweging en met aandacht in het lichaam aanwezig zijn. Mijn enthousiasme en kennis daarover deel ik graag met anderen. Ik heb lessen-series gemaakt voor binnen en buiten.

Ik ontmoet graag andere mensen en kijk graag met je mee hoe Zhineng Qigong voor jou kan werken. Zhineng Qigong brengt iedereen iets anders, omdat iedereen verschillend is en op een andere manier met zichzelf en de wereld omgaat.

Ik wens iedereen de positieve effecten toe van dagelijkse beoefening van Zhineng Qigong.