INFO@ALLES-IS-CHI.NL

BEL MET ALLES-IS-CHI: 06 276 146 83

Alles-is-Chi in de Struintuin

Basislessen en beoefening op zondagochtend


Alles-is-Chi in de Struintuin

Zhineng Qigong bij de Groene Belevenis

Zondagochtend is de Struintuin exclusief gereserveerd voor

Alles-is-Chi


Wij leven als mens op aarde en maken deel uit van de natuur. De natuur maakt ook deel uit van ons.

Daarom voelt het zo goed als we ons met de natuur verbinden.

De hele Struintuin is op zondagochtend gereserveerd voor de activiteiten van

Alles-is-Chi.


Beleef de natuur eens anders

Bij de Groene Belevenis staat onze verbinding met de natuur centraal. Achter op het terrein is een stuk natuur dat de Struintuin heet. De natuur in de Struintuin is woest, weelderig en sprankelend, nabij natuurgebied de Schoolsteegse Bosjes, in de rust en stilte tussen weilanden en akkers. Dus met prachtig uitzicht, veel ruimte en veel moois om je mee te verbinden.


foto's ooievaars: Edwin Kik, mei 2022


Een ideale plek om je met hart en Qi te verbinden met de natuur, de stilte, met jezelf en andere Qigong beoefenaars. Alleen bij heel erg guur weer maken we gebruik van de Schuilhut, een eenvoudig houten gebouw. Het is niet verwarmd maar biedt de nodige beschutting. Er is een eenvoudige keuken en een toilet.

Kleed je naar de weersomstandigheden en draag schoenen of laarzen waarin je voeten warm en droog blijven.

De Struintuin is te bereiken via de parkeerplaats van kinderopvang ‘de Wiebelwagen’. Wandel door het hek aan het eind van de parkeerplaats, dan ben je in de Struintuin.

Hamersveldseweg 105 3833 GM Leusden

Het is prachtig om Qigong te beoefenen als de natuur zich op haar mooist laat zien.

's Winters de berijpte velden, de terugkerende ooievaars en dan in het voorjaar hun jongen op het nest.

Op een stille ochtend scharrelde er een ree door de Struintuin.

De vogelgeluidjes, het ruisen van de wind door de bomen, het zachte klateren van de stroombeek dragen bij aan een heerlijke ontspanning. Elke zondagochtend dat ik hier met een groepje mensen sta voel ik me een rijk en gezegend mens. En ik gun dat iedereen! Kom gewoon mee doen met Alles-is-Chi in de Struintuin. Geef je op of kom zomaar. Je bent er van harte welkom, Wienke


Zondagochtend Zhineng Qigong

met Alles-is-Chi in de Struintuin let op: 7 t/m 21 aug vakantie!

09.30 - 10.30 uur

Zhineng Qigong basislessen 'het Fundament'

leer Zhineng Qigong level I beoefenen

In de les leren we verschillende Qigong oefeningen (gongs genoemd) uit level I waaronder de Lift Chi Up Pour Qi Down methode. De gongs zijn bedoeld om het lichaam vrij te maken van zgn blokkades zodat de chi je hele lichaam kan bereiken voor een toename van vitaliteit. Je leert niet alleen het uitvoeren van de bewegingen; je leert ook hoe je dit vanuit Chigong-state doet; met je zintuigen naar binnen gericht.

Alles-is-Chi neemt je daar volledig in mee, je hoeft geen speciale vaardigheden te hebben.

De Struintuin de ideale plek om Qigong te doen - je staat midden in natuur, daardoor is het makkelijker je met de natuur te verbinden. Na de les drinken we thee of koffie en genieten nog even na van de les. Vaak zien we ooievaars, soms een ree of een haas van dichtbij.

De basiscursus van 12 lessen wordt drie keer per jaar gegeven. Ookal heb je alle lessen een keer gehad, het blijft interessant en goed voor je vitaliteit om de cursus te herhalen. In elke beoefening zit een uitdaging, zowel fysiek als mentaal.

Het is ook mogelijk een losse les te volgen.

11.00 - 12.15 uur

Zhineng Qigong geleide beoefening 'De Verdieping'

Vervolg lessen – geleide beoefening - met aandacht voor meditatieve verdieping. Na het afronden van de basislessen kan je hier verder groeien. Je verbindt je bewust met je intentie en je geniet van de ontspannende inspanning. Je lichaam wordt soepel, sterk en mooi en je ervaart balans tussen lichaam, Chi en geest.

Fijne bijeenkomsten voor de Qigong beoefenaar die graag - in een groep - bewegend meditereert. Je beoefent gongs van meerdere levels. In deze les staat verbinding en innerlijke groei voorop.

‘Wat je aandacht geeft groeit en Chi follows the mind’.

De locaties zijn beide ideaal voor Qigong; een fijne binnenruimte van hout met direct toegang naar buiten; een natuurlijke - en toch besloten- omgeving.

Leer in de aparte Workshops de Body&Mind Methode aan om je beoefening naar level 2 te brengen.Het hele jaar door , in alle seizoenen en bij elk weertype. Een les in de winter:

11.00 - 12.00 uur

Geleide Zhineng Qigong beoefening in de natuur;

Verdiepende cursus van 12 inspirerende lessen

Voor deze gezamenlijke beoefening is ervaring met (Zhineng) Qigong zeer gewenst. We beoefenen samen de level I en II gongs aan de hand van een thema zoals het seizoen, de stand van de maan, één van de elementen uit de TCM, maar ook bijvoorbeeld je ruggegraat.

We beoefenen de gongs met zo min mogelijk gesproken woorden, zodat we in stilte oefenen. De uitleg gaat - zo nodig- aan de beoefening vooraf.

We bouwen samen het Qiveld op en oefenen vanuit 'Qigong-state'. De bewegingen worden doorgesproken maar op dat moment niet meer uitgebreid uitgelegd en je bewegingen worden op dat moment ook niet gecorrigeerd. Op deze manier kan je met je volledige geest - aandacht - in de beoefening zijn, in ons gezamenlijke Qiveld.

Na de beoefening drinken we samen thee of koffie en is er gelegenheid om vragen te stellen, je ervaringen te delen of nog wat langer in stilte te blijven.

Na 6 voltooide lessen in de beginners cursus kan je hier ook aan meedoen, maar het is aanbevolen alle 12 lessen van de beginnerscursus te volgen.

De beginnersles in de Struintuin begint om 09.30 uur en er zijn ook beginnerslessen binnen, op een andere dag en op een andere locatie; zie 'agenda' op deze website.

foto: de Groene Belevenis

foto: de Groene Belevenis

Zhineng Qigong met Alles-is-Chi brengt balans in denken-voelen-doen